Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Foto's: hard aan de bak bij Leiden Centraal

Nieuws

20 augustus 2018

ProRail en aannemer Strukton hebben tussen vrijdag 17 en zondag 19 augustus hard gewerkt om zeven wissels, spoorgrind, rails en dwarsliggers te vervangen bij station Leiden Centraal. Het was het begin van een grote vernieuwing van het spoor rond Leiden Centraal. Bekijk hier de eerste foto's van het werk.

De totale vernieuwingsoperatie neemt meer dan twee jaar in beslag en eindigt in 2020. Het zwaartepunt ligt in het voorjaar van 2019, wanneer we drie weken achter elkaar aan het spoor bij Leiden werken. De treinen blijven dan wel zo veel mogelijk rijden.

Vernieuwing spoornet

ProRail werkt continu aan vernieuwing en verbetering van het spoor, zodat het betrouwbaar, veilig en goed berijdbaar blijft voor reizigers- en goederenvervoer. De komende twee jaar vernieuwen we daarom het gehele spoornet op en rondom Leiden Centraal. We vervangen 55 wissels, halen 28 wissels weg en vernieuwen over een lengte van twee kilometer alle rails, dwarsliggers en ballast (spoorgrind).

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers