Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Foto's: Lekker gewerkt op station Zaandam

Nieuws

22 mei 2018

Station Zaandam krijgt een nieuwe comfortabele verbinding over het spoor. Voor fietsers en voetgangers. De stationshal en de kap worden ook vernieuwd. Alles is in 2019 klaar. Tijdens het Pinksterweekend is lekker doorgewerkt.

De spooroverbouwing in typisch Zaanse stijl wordt een belangrijk onderdeel van het centrum van Zaanstad. De overbouwing is van groot belang als centrale verbinding in de stad. Bovendien komt er een nieuwe fietsenstalling met 1300 fietsparkeerplekken.  

Samenwerken met meerdere partijen

Voor dit project werken we samen met gemeente Zaanstad en NS Stations. De gemeente Zaanstad is verantwoordelijk voor de spooroverbouwing, het opknappen van de openbare ruimte en het realiseren van de fietsenstalling aan de westzijde. NS Stations is verantwoordelijk voor het exploiteren van de winkels, het opknappen van de stationshal, het realiseren van de nieuwe entree en het verwijderen van de loopbrug van de stationshal naar de westzijde. ProRail is de aanbestedende dienst en verantwoordelijk, samen met NS Stations, voor het aansturen van de aannemer.

Planning

In maart 2018 gingen de eerste werkzaamheden van start. Van 21 tot en met 30 juli werken we dag en nacht door aan de klus. Halverwege 2019 kunnen fietsers en wandelaars van de nieuwe spoorovergang gebruikmaken en is de fietsenstalling klaar. Vervolgens start de reconstructie van de stationshal en de realisatie van de nieuwe winkels. Eind 2019 is het hele project klaar.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers