Foto's: Liftschachten geplaatst op station Bloemendaal

Na deze zomer is station Bloemendaal een stuk toegankelijker, want dan worden twee nieuwe liften in gebruik genomen. Afgelopen nacht werden de liftschachten ingetakeld, een precisiewerkje.

Treinreis zonder obstakels

ProRail maakt stations overal in het land zo toegankelijk mogelijk voor reizigers. Zo krijgt station Bloemendaal twee liften. Bijvoorbeeld voor mensen die slecht ter been zijn. En natuurlijk voor reizigers met zware koffers. ProRail werkt hard aan een treinreis zonder obstakels. Dat gaat van gelijkvloerse perrons tot aan trapleuningen met braille-informatie.

90% zelfstandig

In 2022 zal al minimaal 90% van de reizigers van en naar volledig zelfstandig toegankelijke stations kunnen reizen. En in 2030 zijn álle stations zelfstandig toegankelijk. Dat is een belangrijk doel van de overheid en van ProRail. Vanzelfsprekend houden we in onze dienstverlening rekening met reizigers met een functiebeperking. Maar we nemen ook speciale maatregelen op en rond stations.

Veilig en zelfstandig

Zo maken we stationsperrons beter bereikbaar, met hellingbanen en liften. Daarnaast zorgen we dat stationsvoorzieningen, zoals bijvoorbeeld toiletten, door iedereen veilig en zelfstandig kunnen worden gebruikt. Sommige maatregelen vallen op: zoals de ribbelige geleidelijnen en speciale perronrand- en veiligheidsmarkeringen. Andere zijn minder opvallend, zoals braille-bewegwijzering, vergrote pictogrammen en dubbele leuningen.

Gepubliceerd op