Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Onder­tussen in Naarden-Bussum

Nieuws

31 januari 2019

Het spoor rond station Naarden-Bussum wordt flink onder handen genomen en verbeterd. In augustus gaat ProRail maar liefst 23 dagen achter elkaar aan het werk. Voor die grote operatie zijn de voorbereidingen in volle gang. Zo plaatsen we nu al een nieuw relaishuis langs het spoor.

Wat gaat ProRail doen en waarom?

Het spoor rondom station Naarden-Bussum in de gemeente Gooise Meren wordt intensief gebruikt en is toe aan vernieuwing. Daarom staat er grootschalig onderhoud op stapel. In 23 dagen in augustus gaan we zoveel mogelijk werkzaamheden combineren. We werken dan aan de sporen en de stationsomgeving.

Minder sporen, minder wissels en ruimere spoorboog

Het spoor bij Naarden-Bussum wordt anders ingericht. Er komen minder wissels en minder sporen. Op de overwegen is het verkeer daardoor sneller aan de overkant. De spoorboog tussen het Naardermeer en station Naarden-Bussum maken we ruimer. Hierdoor hoeven treinen niet langer af te remmen; ze kunnen dan sneller rijden, namelijk 130 kilometer per uur. Hiervoor passen we ook de bovenleiding en het treinbeveiligingssysteem aan. Het nieuwe relaishuis is nodig voor deze verbetering. 

Station Naarden-Bussum wordt toegankelijker

Het monumentale station Naarden-Bussum maken we beter toegankelijk. Doordat het naastgelegen emplacement verdwijnt en het aantal sporen wordt teruggebracht van 5 naar 2, is er ruimte om aan de westkant een extra toegang tot het station te maken. Zo kunnen reizigers makkelijker en sneller de perrons of de uitgangen bereiken. We zorgen er ook voor dat er bij de nieuwe ingang voldoende plek is om fietsen neer te zetten.

Rondje Naardermeer voor mens en dier

We maken een onderdoorgang bij de Karnemelksloot in Naarden. Deze ‘Voormeerpassage’ verbindt de recreatiegebieden die aan beide zijden naast de spoorlijn liggen. Fietsers en wandelaars kunnen het bekende 'rondje Naardermeer' dan afmaken zonder dat zij door de woonwijk heen moeten. Ook dieren kunnen straks veilig onder het spoor door via de Voormeerpassage en een aantal nieuwe faunapassages.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers