Foto's: Spoor rond Schiphol in top­conditie

Nieuws

21 januari 2019

De afgelopen vier dagen werkten honderden mensen op 25 locaties aan het spoor rond Schiphol. Dag en nacht en bij lage temperaturen. Het spoor werd maandagochtend mooi op tijd in dienst gegeven. Dus helmpje af voor alle harde werkers! En reizigers: bedankt voor uw begrip. Bekijk de foto's van de werkzaamheden.

Duurzame verbinding naar luchthaven Schiphol

Het spoor rond Schiphol is een belangrijke vervoersader in de Randstad en moet goed worden onderhouden. Het ligt er nu weer spic en span bij. De afgelopen vier dagen hebben we zoveel mogelijk werkzaamheden rond de luchthaven Schiphol gecombineerd. Op 25 locaties tussen Leiden, Schiphol en Sloterdijk werkten honderden mensen aan het spoor. Zo vernieuwden we onder andere 200 meter spoor bij Hoofddorp, inclusief een aantal een nieuwe wissels. Ook is tien kilometer bovenleiding vernieuwd en werkten we in de Schipholtunnel aan veiligheidsvoorzieningen. En station Schiphol Airport heeft een nieuwe elektriciteitsvoorziening. Zo verbeterden we de duurzame verbinding naar onze luchthaven. Want ProRail verbindt, verbetert en verduurzaamt.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers