Foto's: spoorvernieuwing Roosendaal

Nieuws

6 maart 2017

Dit weekend vernieuwde ProRail samen met BAM Infrarail grote delen van het spoor in Roosendaal. Helaas zorgt één van de nieuwe wissels vanochtend voor problemen. Onze monteurs zijn ter plaatse om de wissel zo snel mogelijk aan de praat te krijgen, zodat het treinverkeer volledig kan worden hervat. Ondanks deze storing verliepen de werkzaamheden verder goed.

Spoorvernieuwing

Het Nederlandse spoor wordt intensief bereden en is onderhevig aan slijtage. Om te zorgen dat treinen comfortabel en veilig over het spoor kunnen blijven rijden, vernieuwt ProRail tijdig onderdelen, zoals spoorstaven, dwarsliggers, spoorstenen (ballast) en wissels. In Roosendaal vernieuwt ProRail deze maand 900 meter spoorstaaf, 5.000 ton ballast, 2.000 dwarsliggers en 14 wissels.

Planning

Samen met reizigers- en goederenvervoerders is besloten de vernieuwing van het spoor in Roosendaal uit te voeren in de periode van zaterdag 4 tot en met zondag 12 maart en in het weekend van 25 en 26 maart. In een eerder bericht vergaten we te melden dat we ook werken in het weekend van 18 en 19 maart. Dan vernieuwen we de kabels die nodig zijn voor de aansturing van de seinen en wissels.

Gevolgen treinverkeer

Vanwege de werkzaamheden rijden er in de genoemde weekenden geen of minder treinen tussen Roosendaal en Bergen op Zoom/Essen. NS zet stop- en snelbussen in. Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 maart geldt er een aangepaste dienstregeling tussen Bergen op Zoom en Dordrecht. Wij adviseren reizigers voor vertrek de reisplanner van NS te raadplegen op www.ns.nl of m.ns.nl voor een reisadvies op maat.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers