Foto’s: spoorwerk op 17 locaties tussen Den Haag, Rotterdam en Utrecht

Nieuws

14 mei 2018

ProRail was in het Hemelvaartsweekend samen met aannemers vier dagen lang dag en nacht aan het werk op zeventien plaatsen tussen Den Haag/Rotterdam en Utrecht. Bekijk hier de foto’s.

De meest in het oog springende werkzaamheden waren het groot onderhoud van de Hefbrug in Gouda, de bouwwerkzaamheden aan het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer, een make-over van station Rotterdam-Alexander en de vervanging van een hogesnelheidswissel bij Gouda Goverwelle. Tussen Rotterdam en Gouda vervingen we onder meer wissels, rails en bovenleiding.

Veilig en betrouwbaar

ProRail is bezig met de grootste vernieuwingsoperatie sinds het ontstaan van het Nederlandse spoorwegnet. Ook het spoor in de driehoek Den Haag, Rotterdam en Utrecht is aan vernieuwing toe. Dit is nodig om storingen zo veel mogelijk te voorkomen en om het treinverkeer op de langere termijn veilig en betrouwbaar te houden. Ook na het Hemelvaartweekend werken wij het komend jaar nog geregeld aan het spoor op dit traject.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers