Foto's: terugblik werkzaamheden rond Utrecht

Nieuws

9 mei 2016

Van 2 tot en met 8 mei heeft ProRail met 800 mensen gewerkt aan de spoorvernieuwing rond Utrecht. Het was één van de grote stappen richting finish van het omvangrijke project. Helaas verliepen de werkzaamheden afgelopen weekend niet helemaal naar wens.

Uitloop werkzaamheden op zaterdag en maandag

De werkzaamheden op het spoor rond Utrecht hebben tot doel om in de toekomst meer treinen te kunnen laten rijden. Daarom vernieuwt ProRail de bovenleidingen, de seinen, het spoor en de perrons. In feite wordt het hele emplacement aangepakt. Dat gebeurt meestal in weekenden en vakantieperioden, tijdens zogeheten 'buitendienststellingen'.  Sinds de start in 2013 hebben we tientallen buitendienststellingen achter de rug, die allemaal volgens plan zijn verlopen. Afgelopen weekend gingen er helaas een paar dingen mis. Op zaterdagochtend 7 mei liep het werk aan de bovenleiding uit en op maandagochtend 9 mei vertoonde het opgeleverde spoor nog een aantal storingen. Daar kwam bij dat een hekwerk in het spoor is blijven staan, bedoeld om veilig te kunnen werken (een zogenaamd safety fence). De treindienst kwam door deze oorzaken op beide dagen langzaam op gang en reizigers hebben daar hinder van ondervonden. Dat had niet mogen gebeuren en we doen er nu alles aan om deze incidenten tijdens volgende buitendienststellingen te voorkomen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers