Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Foto's: Topprestatie neergezet bij Gouda en Rotterdam

Nieuws

7 augustus 2018

Dinsdagochtend 7 augustus zijn alle sporen rond Gouda en Rotterdam met succes in dienst gegeven. Honderden mensen hebben daar dag en nacht aan het spoor gewerkt. En dat bij tropische temperaturen. Een topprestatie dus. Onze fotograaf Gerrit Serné maakte indrukwekkende foto's.

Speciale wisselmachine uit Italië

Er zijn tal van werkzaamheden gecombineerd rond Gouda en Rotterdam. Zo heeft aannemer Strukton 19 wissels en 2 kilometer spoor vernieuwd bij Gouda. Daarbij is een speciale machine ingezet uit Italië, een 'tracklayer'. Het voordeel van de tracklayer is dat je een wissel in één keer kunt leggen, zodat je vooraf de thermietlassen en het kabelwerk kunt doen. De tracklayer is nu twee keer ingezet in Nederland en in week 44 zal deze opnieuw in actie komen in Nunspeet.

Werk in Rotterdam

Bij Rotterdam Centraal zijn in totaal 14 wissels aangepakt. Ook ballast en dwarsliggers zijn vernieuwd.  Bij Rotterdam Alexander hebben we perronkappen vernieuwd, het station krijgt een grote opknapbeurt. Alles zorgt ervoor dat de trajecten van Utrecht via Gouda naar Rotterdam en Den Haag betrouwbaar, veilig en goed berijdbaar blijven voor reizigers- en goederenvervoer. ProRail verbindt, verbetert en verduurzaamt. Ook bij tropische temperaturen.


 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers