Foto's van het vernieuwde station Eindhoven

Nieuws

Gepubliceerd op 20 maart 2018 - Laatste update: 16 augustus 2020 13:50 uur

Donderdag vieren we met al onze partners de vernieuwing van station Eindhoven. Een project waar we super trots op zijn! Daarom hebben we architectuurfotograaf Rob van Esch gevraagd een serie foto's te maken zodat we iedereen kunnen laten zien hoe mooi het is geworden.

Foto's: Rob van Esch Ruimtes in Beeld in opdracht van ProRail 

De opening vindt plaats om 15:00 uur morgenmiddag in de gerestaureerde zuidhal. We gaan nog niet teveel verklappen, maar kunnen al wel beloven dat het een muzikale happening gaat worden. Overigens vinden er vanaf 14:00 uur verschillende activiteiten plaats op het station met veel aandacht voor lokaal talent.

Oorspronkelijke uitstraling

Station Eindhoven is een rijksmonument, gebouwd tijdens de wederopbouwperiode na de Tweede Wereldoorlog. We hebben het station verbouwd met behoud van de oorspronkelijke uitstraling. De vele authentieke details zijn bij de verbouwing behouden of terug gebracht. We hebben ruimte gemaakt binnen de monumentale bebouwing, maar aan de buitenzijde van het station is feitelijk niets veranderd.

De zuidhal van station Eindhoven
De zuidhal van station Eindhoven

Stationshallen

Ook de stationshallen zijn aangepakt. De Noordhal heeft dezelfde look en feel als de nieuwe passage. De Zuidhal is in ere hersteld, zoals bedoeld door de architect in het originele ontwerp. In het voormalige restaurant aan de centrumzijde komt een StationsHuiskamer om prettig te wachten, te werken en elkaar te ontmoeten.

Samenwerking

De verbouwing van het monumentale station in Eindhoven is mogelijk geworden dankzij een goede samenwerking tussen de verschillende partijen. De totale kosten van het project bedragen circa 70 miljoen euro en zijn gefinancierd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, NS Stations, de provincie Noord-Brabant en de gemeente Eindhoven. Bij de bouw en het ontwerp waren in opdracht van ProRail en NS diverse mensen en bedrijven betrokken zoals architect Luc Veeger van design & consultancybureau Arcadis, architect Stefanie Weser van TAK-architecten, bouwbedrijf Heijmans en restauratie- en renovatiespecialist De Bonth van Hulten.

Station Eindhoven
Station Eindhoven

Gepubliceerd op 20 maart 2018

Meer over:

Meer nieuws

Stem op ProRail.nl

Onze website is genomineerd voor de felbegeerde titel Website van het Jaar. Help je ons aan deze mooie publieksprijs?

Breng hier je stem uit

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers