Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het treinverkeer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in het openbaar vervoer moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Foto's: werk aan Hefbrug Gouda

Nieuws

15 mei 2018

ProRail was tijdens het Hemelvaartweekend op 17 spoorlocaties tussen Den Haag/Rotterdam en Utrecht aan het werk. Een van de meest in het oog springende klussen was het werk aan de Hefbrug bij Gouda. Zie hier de foto's.

Onderhoud Hefbrug

De Hefbrug in Gouda was al een tijdje een zorgenkind in het uiterst drukke treinverkeer tussen Utrecht en Rotterdam/Den Haag. De brug sloot niet goed, waardoor het risico op storingen en oponthoud voor scheepvaart en treinverkeer groot was. Aannemer Strukton is in februari begonnen met reparatie van de brug. Om de brug volledig te herstellen, moesten we de kabels waarmee we de brug omhoog hijsen vervangen. Daarna moesten we brug, spoor, bovenleiding en beveiliging weer goed afstellen. Lees meer over het onderhoud op www.prorail.nl/gouda.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers