Foto's: Werk aan het spoor bij Schiphol

Nieuws

2 augustus 2016

ProRail werkt de komende week met honderden mensen aan de spoorverdubbeling tussen Schiphol en Duivendrecht. Dag en nacht. Dat leverde op de eerste dag al prachtige foto's op.

Spoorverdubbeling 

Over een lengte van 8 kilometer verdubbelt ProRail het spoor tussen Duivendrecht en Riekerpolder/Schiphol om ruimte te maken voor meer treinen. Begin augustus wordt de laatste stap gezet en wordt het voorgebouwde spoor aangesloten op het Nederlandse spoorwegnet. In de afgelopen vier jaar zijn 16 nieuwe spoorviaducten aangelegd op het traject. Ook is station Amsterdam RAI ruimer en voorzien van een extra perron. 

Dinsdag 2 augustus

Op dinsdag 2 augustus is door geplande werkzaamheden beperkt treinverkeer mogelijk richting Schiphol. Gezien de situatie op de weg rond Schiphol is het voor reizigers van groot belang om vóór vertrek de reisplanner van NS te checken.

Lang van tevoren gepland

De werkzaamheden zijn ruim anderhalf jaar geleden gepland, in overleg met NS en Schiphol. Er werken gedurende negen dagen honderden mensen aan het spoor, dag en nacht. In een strak schema wordt van minuut tot minuut gewerkt aan het demonteren van oude sporen, het aansluiten van de nieuwe sporen, het plaatsen van bovenleidingen, het vervangen van wissels, het testen van de beveiliging en het plaatsen en in gebruik nemen van seinen. Op woensdagochtend 10 augustus worden de nieuwe sporen in dienst genomen. 

Waarom in de vakantie?

We plannen de werkzaamheden juist in de zomervakantie omdat er dan minder forenzen van de trein gebruik maken. Desondanks blijven de werkzaamheden hinderlijk voor vakantiereizigers naar Schiphol, vooral als het op de weg ook niet meezit. Daarom nogmaals: check voor vertrek de reisplanner.  

Reisinformatie

Tot en met 9 augustus is geen treinverkeer mogelijk tussen Schiphol en Duivendrecht/Amsterdam Bijlmer Arena. Treinen rijden om via Amsterdam Centraal, behalve op 2 augustus. Kijk daarom op www.ns.nl/treinverkeerschiphol(link is external) en check de reisplanner

OV SAAL

De werkzaamheden zijn onderdeel van het project OV SAAL (Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad), dat wordt gefinancierd door het ministerie van IenM. Doel van OV SAAL is meer capaciteit op het spoor en veilig en snel treinverkeer in de noordelijke Randstad. In de video wordt uitgelegd wat we hebben gedaan en wat we nog gaan doen:

Fotoalbums

Meer foto's kun je bekijken op Facebook:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers