Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Foto's: wisselwerk in Rotterdam

Nieuws

15 oktober 2018

ProRail is tussen donderdag 11 oktober en woensdag 17 oktober samen met aannemer VolkerRail druk bezig met spoorwerk op emplacement IJsselmonde, vlakbij de Rotterdamse Kuip. Bekijk de foto's van werk aan onder meer nieuwe en oude wissels en vervanging van spoorgrind.

Samen vervangen we vier wissels en plegen we onderhoud aan nog eens zes wissels. Reizigers ondervinden geen hinder van de werkzaamheden. De vervanging en het onderhoud van de wissels op emplacement IJsselmonde is nodig om de komende tientallen jaren veilig en betrouwbaar goederen- en reizigerstreinen te kunnen laten rijden op de Betuweroute en tussen Rotterdam en Dordrecht (Brabantroute).

72 wissels

De werkzaamheden maken onderdeel uit van een enorme operatie, waarbij vanaf dit voorjaar tot en met november tussen Rotterdam en Dordrecht en in Den Haag, Leidschendam en tussen Leiden en Alphen in totaal zestig wissels worden vervangen. Van nog eens twaalf wissels verlengen we de levensduur, onder meer door de dwarsliggers (spoorbielzen) te vernieuwen.

Speciale machine

Halverwege november gaan we aan het werk bij Rotterdam Centraal. We gebruiken daar een speciale machine om ballast - de grote kiezels waarop het spoor ligt - te vervangen. Met deze bijzondere machine kunnen we oude ballast die niet meer voldoet (te kleine kiezels) weghalen. Kiezels die nog wel de juiste grootte hebben, leggen we meteen terug en vermengen we met nieuwe ballast. Deze nieuwe methode is veel sneller, omdat we de sporen niet weg hoeven halen. Het betekent minder overlast voor reizigers en omwonenden en het is beter voor het milieu.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers