Foto­tentoon­stelling Streets of the World bij station Amsterdam Zuid

Nieuws

8 maart 2019

Donderdagmiddag 7 maart is in het hart van de Amsterdamse Zuidas de foto­tentoon­stelling Streets of the World geopend. Een bijzondere verfraaiing in een omgeving waar intensief wordt gebouwd aan de uitbreiding van station Amsterdam Zuid en ondertunneling van de A10.

Wereldtour voor Streets of the World

Na Dubai is de expositie van fotograaf Jeroen Swolfs nu in Amsterdam neergestreken. Streets of the World biedt de toeschouwers een kijkje in het leven van alledag van de 195 wereldsteden die Swolfs voor dit kunstproject bezocht. Op een later moment zal Streets of the World ook in Londen op de Canary Wharf te zien zijn.

Langste zebrapad van Amsterdam

Hello Zuidas, projectorganisatie Zuidasdok en ZuidPlus, de bouwcombinatie die Zuidasdok zal bouwen namen samen dit initiatief om de omgeving tijdens de werkzaamheden een beetje mooier te maken. De foto's zijn te zien op de bouwschuttingen van het werkterrein van Zuidasdok aan de Arnold Schönberglaan, naast station Amsterdam Zuid. De foto’s zijn in ieder geval tot en met 2020 te zien.Vanwege de expositie zijn auto’s voortaan te gast en is deze laan voorzien van het langste zebrapad van Amsterdam.

Zuidasdok

Zuidasdok is een samenwerking van Rijkswaterstaat, ProRail en de gemeente Amsterdam en omvat de verbreding en gedeeltelijke ondertunneling van de A10 Zuid en het vernieuwen en uitbreiden van het station Amsterdam Zuid. Het doel is de bereikbaarheid van Zuidas en de noordelijke Randstad te bewaken en de leefbaarheid in Zuidas te vergroten. Dat kan niet zonder hinder, en daarom worden veel maatregelen getroffen om hinder waar mogelijk te beperken. Het mooier maken van de bouwschuttingen met de tentoonstelling Streets of the World is er daar één van.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers