Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Geen nieuwe verkeersleidingpost Barendrecht

Nieuws

6 juli 2023

ProRail ziet af van de verdere ontwikkeling van nieuwbouw van de nieuwe verkeersleidingspost in Barendrecht. Het is te onzeker dat deze nieuwe verkeersleidingspost in 2026 gebruikt kan worden. Ook een alternatieve locatie is niet mogelijk.

Wens 

ProRail heeft sinds 2016 de wens om een nieuwe verkeersleidingpost te bouwen aan de achterkant van het station in Barendrecht. ProRail heeft daarvoor grond gekocht van de gemeente. In dit gebouw zou de post Rotterdam samengevoegd worden met de post van het emplacement Kijfhoek en de incidentenbestrijdingsdienst van ProRail regio Randstad - Zuid. 

Woningbouwopgave

In dit gebied is de gemeente ook begonnen met de ontwikkeling van woningbouw (De Stationstuinen). ProRail heeft begrip voor de woningbouwopgave en heeft altijd meegewerkt om dit voor elkaar te krijgen. De functies en activiteiten van de verkeersleidingspost met een oefen- en parkeerterrein, sluiten echter niet aan bij de visie en functies van de woningbouwopgave van De Stationstuinen. Samen met de gemeente Barendrecht is gekeken naar een andere locatie. 

Zekerheid

Nu - halverwege 2023 - is er nog geen zekerheid dat een nieuwe locatie in Barendrecht op tijd (begin 2026) klaar kan zijn. ProRail wil haar medewerkers zekerheid bieden en heeft daarom met de gemeente afgesproken af te zien van de verdere ontwikkeling van de post in Barendrecht. Dit doen we in het belang van zowel de gemeente en haar bewoners, als ProRail en haar medewerkers. De partijen gaan nu werken aan een juiste ontbinding van de huidige overeenkomst. Daarmee kan het gehele braakliggende terrein aan de Dwarsligger opgenomen worden in de plannen van De Stationstuinen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers