Geen treinen van en naar station Castricum

Nieuws

7 mei 2020

Station Castricum wordt verbouwd. Daarom rijden er vanaf vrijdag 8 mei ’s nachts om 01.00 uur tot en met maandagochtend 05.00 uur geen treinen van en naar het station. In deze driedaagse ‘buitendienststelling’ gaat aannemer K_Dekker voor ProRail werk verrichten om later de derde lift te kunnen plaatsen, de trap te kunnen verbreden en een luifel en glazen wanden te kunnen bouwen.

Nieuw meubilair op perrons

Het werk tijdens deze drie dagen bestaat onder andere uit verplaatsing van een bovenleidingsportaal en damwanden slaan voor een bouwkuip bij het spoor aan de stationskant. Ook verwijdert de aannemer het oude meubilair op de perrons en wordt een start gemaakt met plaatsing van nieuw meubilair, zoals comfortabele zitbanken, en afvalbakken en een reisinformatiepaneel.

Hinder voor omwonenden

Met name de werkzaamheden op vrijdag kunnen geluidshinder geven voor de omwonenden. Ook is er meer drukte op en rond de bouwlocatie. Omwonenden zijn via een bewonersavond, ‘Spoorwerk in uw buurt’, en uitgebreide informatie in de lokale media op de hoogte gebracht van de werkzaamheden.

Lichter, toegankelijker en ruimer

Al deze inspanningen leiden uiteindelijk tot een modern station Castricum, dat lichter is, toegankelijker en ruimer en voorzien van alle nodige comfort. We verwachten eind 2020 dit vernieuwde station te kunnen openen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers