Geen treinverkeer van en naar Amersfoort dinsdag vanaf 21:30 uur

Nieuws

Gepubliceerd op 14 augustus 2022

Vanaf 21:30 uur is er dinsdagavond 16 augustus geen treinverkeer meer mogelijk van en naar station Amersfoort Centraal. De oorzaak ligt in de vervanging van een systeem dat de veiligheid van het treinverkeer rondom het station regelt. Het systeem valt momenteel veelvuldig uit, waardoor vervanging volgens spoorbeheerder ProRail noodzakelijk is.

Laatste trein

Het vervangen van de onderdelen begint om 22:00 uur. Voor die tijd moeten alle treinen in de omgeving weg zijn of op hun plek staan. Daarom rijdt de laatste NS-trein uiterlijk 21:30 uur station Amersfoort Centraal binnen. De reparatie betekent dat de seinen en wissels in het hele gebied niet functioneren. Daardoor kunnen de treinen in dit gebied niet rijden tijdens de vervanging.

Connexxion

Uitzondering vormen de treinen van Connexxion, die rijden tussen Amersfoort Centraal en Ede-Wageningen. Deze treinen kunnen door omstandigheden wel wat langer blijven rijden. De laatste trein uit Ede-Wageningen komt om 22:01 uur aan op Amersfoort Centraal.

Testen in de nacht

Na de vervanging gaan ingenieurs van Movares het nieuwe systeem uitgebreid testen. Zo kunnen we woensdagochtend met zekerheid zeggen dat het veiligheidssysteem naar behoren werkt. Dat testen kost veel tijd. Om de kans op vertragingen in de ochtendspits van woensdag te voorkomen, beginnen we wat vroeger in de avond met de vervanging.

Overlast

ProRail realiseert zich dat dit vervelend is voor reizigers die de laatste uren van de dinsdag niet op hun bestemming kunnen komen, maar hiermee lossen we een probleem op dat veelvoorkomende, onverwachte storingen verhelpt. Het is nu dus even rot, maar voorkomt storingen in de toekomst.

Reisplanner

Check voor vertrek de Reisplanner.

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers