Geen vliegtuigbom langs spoor in Utrecht

Nieuws

9 februari 2017

ProRail verdubbelt een stuk spoor in Utrecht, ter hoogte van het Amsterdam-Rijnkanaal. De afgelopen weken is onderzoek gedaan naar een object in de grond, mogelijk een niet-ontplofte vliegtuigbom. Gelukkig blijkt het te gaan om een onschuldig metalen voorwerp.

Geen gevolgen voor de planning

Om ruimte te maken voor meer treinen verdubbelt ProRail het spoor tussen Utrecht Centraal en Utrecht Leidsche Rijn. Bij omvangrijke werkzaamheden wordt de bodem altijd onderzocht en in dit geval werd op zes meter diepte iets waargenomen. Aangezien het gebied in de Tweede Wereldoorlog is gebombardeerd, werd rekening gehouden met een niet-ontplofte vliegtuigbom. Diepgravend onderzoek heeft uitgewezen dat het geen vliegtuigbom is maar een onschadelijk metalen voorwerp. Dat is verwijderd en het werk aan de spoorverdubbeling kan worden hervat, te beginnen met het verwijderen van de damwanden. De ontgraving heeft geen gevolgen voor de planning van de spoorverdubbeling.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers