Geniet van een veilig carnaval!

Nieuws

24 februari 2017

Vandaag barst het jaarlijkse feestgedruis weer los in het Zuiden: Carnaval! Even alles vergeten en met z’n allen lekker gek doen. In de buurt van het spoor kan dat levensgevaarlijk zijn. Daarom houden onze incidentenbestrijders met BOA-bevoegdheid een oogje in ‘t het zeil!

Iets te diep in het glaasje kijken. Dat zal veel carnavalsvierders bekend in de oren klinken. En met veel alcohol in het lijf wordt het lastig de gevaren op en rond het spoor goed in te schatten. Daarom zijn onze BOA's (buitengewoon opsporingsambtenaren) actief aanwezig om ongelukken op het spoor te voorkomen.

Lichtjesoptocht Geitenbok

Op zaterdagavond houden onze BOA's toezicht bij de overweg in Geitenbok (Boxmeer) tijdens de lichtjesoptocht. Deze optocht trekt altijd veel publiek. De BOA's zorgen ervoor dat publiek en wagens de overweg veilig kunnen passeren.

Feestgedruis in Nölersriek

Op dinsdag gaan ze naar Nölersriek (Cuijk). Hier wordt traditiegetrouw flink gefeest en gedronken. Met extra surveillances bij het spoor willen we gevaarlijke situaties voorkomen. 

Vervoerders ook alert

Ook de reizigersvervoerder zoals Arriva en NS zijn tijdens carnaval zeer alert. Op veel stations lopen extra medewerkers rond die in contact staan met het personeel aan boord van de trein. Zo kunnen ze een seintje geven aan de machinist als het heel erg druk is. Die kan dan extra langzaam het station binnenrijden om ongelukken te voorkomen.

Alaaf!

Gezamenlijk doen we zo ons uiterste best er een mooi, maar vooral ook veilig feest van te maken. En natuurlijk wensen wij iedereen heel veel plezier toe.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers