Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Glas monumentale perronkappen Eindhoven Centraal vervangen

Nieuws

8 januari 2024

Het glas in de monumentale perronkappen van Eindhoven Centraal wordt vervangen. Het oude glas voldoet niet meer aan de veiligheidseisen. Het nieuwe glas is veiliger, maar de authentieke uitstraling van de perronkappen blijft behouden. De werkzaamheden zijn in januari begonnen en duren ongeveer drie maanden.

Innovatie en erfgoed

In de drie lichtstraten van de perronkappen zit draadglas. Dat is een soort glas met daarin metalen draden. Het nieuwe glas bestaat uit twee lagen met daartussen een zeefdruk waardoor het look-a likedraadglas is. Zo blijft de authentieke uitstraling van de perronkappen behouden. Met deze innovatieve manier van werken zet ProRail zich in voor het behoud van cultureel erfgoed, terwijl we voldoen aan de hedendaagse veiligheidsnormen. Dit project wordt uitgevoerd door aannemer West B.V.

Minimale overlast

Ondanks de grootschalige werkzaamheden willen we de overlast voor reizigers tot een minimum beperken. Het midden van perron 3/4, het minst drukke perron, is hiervoor deels afgezet. We hebben een bouwlift geïnstalleerd en aan de oostzijde van het middenperron een bouwkeet neergezet. Daar worden ook materialen opgeslagen.

Stationsprojecten

We werken het hele jaar door aan stations. We renoveren ze, we onderhouden ze en we maken ze toegankelijker. Soms bouwen we nieuwe stations en soms pakken we ook de omgeving mee. Bekijk enkele actuele projecten die uitgevoerd worden.

Bekijk projecten Bekijk projecten

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers