Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Goede Koningsdag op het spoor

Nieuws

28 april 2023

Koningsdag is voor de ProRail-operatie met vlag en wimpel geslaagd. CEO John Voppen: “Ik weet hoe we als sector op scherp staan voor zo’n belangrijke dag. Grote groepen reizigers rekenen op onze treindienst en dat hebben we waar kunnen maken.” Reizigersvervoerder NS spreekt alleen al over ruim een miljoen reizigers op Koningsdag.

Keep them rolling

Het Operationeel Controle Centrum Rail laat zien dat tot in de nacht naar 28 april de treindienst in de benen is gehouden en waar nodig is bijgestuurd. Op dagen als Koningsdag vraagt dat veel van de ProRail-collega’s.

Koningsdag begon rustig en met een vrijwel vlekkeloze opstart. Gedurende de dag kon treinverkeer op behoorlijke punctualiteit blijven rijden. Eén van de beheersmaatregelen voor de dag was keep them rolling: de treindienst stuurt dan op doorstroming in plaats van punctualiteit.

Verbrijzeld zijraam

In de loop van de dag namen de reizigersaantallen toe, in het bijzonder op weg naar de grote steden als Amsterdam en Breda. Eén opmerkelijk incident gebeurde bij Geldermalsen. Een trein van vervoerder Qbuzz is daar beschoten. Vandaag, vrijdag 28 april, maakte de politie bekend dat het om minderjarige jongeren zou gaan die met een luchtbuks in de weer zijn geweest. De politie gaat niet uit van kwade opzet. Het leidde helaas tot een verbrijzeld zijraam van de trein.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers