Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Goede start treinverkeer Zevenaar, Didam en Wehl

Nieuws

3 juli 2019

Achttien dagen lang reden er minder en op sommige momenten geen treinen, maar werd er keihard gewerkt aan de verbetering van het spoor. Geheel volgens plan reed vanochtend vroeg de eerste trein weer tussen Zevenaar, Didam en Wehl.

Complimenten aan aannemer Strukton Rail die vannacht het spoor keurig op tijd wist over te dragen aan de Verkeersleiding van ProRail voor hervatting van het treinverkeer. En goed nieuws voor de ruim eenentwintigduizend reizigers die na tweeĂ«nhalve week ongetwijfeld blij zijn dat ze weer met de trein kunnen reizen. En hoewel ze er misschien niet veel van merken, heeft het spoor wel degelijk een metamorfose ondergaan. Wissels, seinen, overwegen en complete delen van het spoor zijn vernieuwd, aangepast en/of verdubbeld. 

Traktatie 

Om de reizigers te bedanken voor hun geduld en begrip, deelde ProRail vanochtend fruit uit op de stations in Zevenaar, Didam en Wehl. Dat werd gelukkig zeer gewaardeerd. Veel reizigers vroegen zich af of het werk er nu helemaal op zit. Maar dat is nog niet het geval. Tot in 2020 wordt nog gewerkt aan de afbouw van de nieuwe onderdoorgang in de Babberichseweg. 

Spoorverbetering Zevenaar-Didam-Wehl

ProRail en aannemer Strukton Rail werken in opdracht van gemeenten en de provincie Gelderland en het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat aan de verbetering van het spoor tussen Zevenaar, Didam en Wehl. De werkzaamheden betekenen een forse verbetering van de mobiliteit en bereikbaarheid in de regio. Ze lossen het capaciteitsprobleem op, verkorten de reistijden, verruimen de overstaptijden en maken het spoor meer betrouwbaar (minder gevoelig voor storingen). Per saldo wordt een betere dienstregeling mogelijk op het traject Arnhem-Zevenaar-Doetinchem. Ook de bouw van de onderdoorgang in de Babberichseweg in Zevenaar voor fietsers- en voetgangers is onderdeel van het totale werk. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers