Goederentrein uitgerangeerd in Coevorden

Nieuws

4 mei 2017

Op woensdag 3 mei werd de spoorboog in Coevorden feestelijk geopend. Goederentreinen hoeven door deze extra spoorverbinding niet meer in het centrum van Coevorden te rangeren, maar kunnen rechtstreeks naar de Euroterminal bij Coevorden.

Nieuw spoor

ProRail legde voor dit project een kilometer lang nieuw spoor aan. Dit wachtspoor is een aftakking voor goederentreinen naar het bedrijventerrein. Provincie Drenthe bouwde de spoorbrug over het kanaal Coevorden-de Haandrik en de Bentheimer Eisenbahn zorgde voor het aansluiten van het spoor naar het bedrijventerrein Europark.

Opschieten

Regionaal en lokaal auto- en treinverkeer schieten met deze uitbreiding van het spoor veel op. De spoorboog verbetert de robuustheid van de dienstregeling voor het personenvervoer tussen Zwolle en Emmen en stimuleert het goederenvervoer naar Zuidoost Drenthe. De afhandeling van goederentreinen kan sneller plaats vinden, ook zijn de spoorbomen van de overweg Krimweg bij het station minder vaak gesloten, zodat het verkeer minder vaak hoeft te wachten.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers