Goederentreinen via Woerden-Utrecht en Betuweroute tijdens werk aan Moerdijkbrug

Van dinsdag 25 juli tot en met vrijdag 11 augustus rijden er vanwege werkzaamheden geen treinen over de Moerdijkbrug. Gedurende die tijd worden goederentreinen omgeleid via Woerden-Utrecht en via de Betuweroute. Tot die oplossing zijn ProRail, de Duitse spoorbeheerder DB Netz en de goederenvervoerders samen gekomen.
Herstelwerkzaamheden Moerdijkbrug
Herstelwerkzaamheden Moerdijkbrug

Spoedreparaties

Het spoor op de Moerdijkbrug is in 2003 vervangen en heeft in 2014-2015 groot onderhoud gehad. Helaas is gebleken dat dit zeer complexe onderhoudswerk niet juist is uitgevoerd, waardoor in 2016 diverse spoedreparaties hebben plaatsgevonden met veel hinder voor reizigers en verladers.

Noodzakelijke spoorvernieuwing

Een totale vernieuwing van de ruim één kilometer lange spoorconstructie is daarom noodzakelijk. Als er niets wordt gedaan betekent dit dat het risico op onverwacht oponthoud voor reizigers, verladers en vervoerders groeit. De vervanging van het spoor is een complexe klus, omdat hiervoor speciale lastechnieken nodig zijn.

Omleiding goederentreinen

Goederentreinen rijden om via de Betuweroute of vanaf Kijfhoek via Rotterdam en Utrecht. Vanaf daar rijden de treinen door naar Den Bosch – Venlo of richting Breda - Roosendaal. Gedurende de werkzaamheden zullen er 's nachts meer goederentreinen langs deze routes rijden dan gewoonlijk. Dit gebeurt in afstemming met het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Helaas is deze overlast niet te voorkomen.

HSL

Reizigers kunnen gedurende deze periode gebruik maken van omreisroutes en vervangend busvervoer. Reizigers tussen Zeeland/Brabant en Rotterdam en verder kunnen omreizen via de HSL. Hier rijden vier Intercity’s per uur. Reizigers op het traject Breda-Zwijndrecht en Dordrecht-Dordrecht-Zuid kunnen gebruik maken van bussen. NS adviseert reizigers gebruik te maken van de reisplanner voor een reisadvies op maat.

Gepubliceerd op