Goederenvervoer Maasvlakte deels weer mogelijk

Nieuws

23 december 2016

Vanmorgen botste op het rangeerterrein van de Maasvlakte bij Rotterdam een goederentrein op een aantal stilstaande goederenwagons. Inmiddels is het spoor deels weer beschikbaar voor goederenvervoer.

Onderzoek

Het ongeval gebeurde vanmorgen (vrijdag) rond de klok van 7. Van de rijdende trein liepen 3 wagons uit de rails en ook van de stilstaande goederenwagons ontspoorden er 3. Daarnaast onstond er schade aan de sporen. IL&T doet onderzoek naar de toedracht. Duidelijk is al wel dat er geen slachtoffers zijn en er ook geen sprake is van gevaarlijke stoffen. Het reizigersvervoer heeft er geen hinder van ondervonden.

Hersporen

ProRail werkt met man en macht om de wagons te hersporen en de sporen te herstellen. Mogelijk kost dat nog de hele dag. Aanvankelijk waren 2 sporen buiten dienst genomen, inmiddels is er alweer 1 in dienst gesteld. Deels is er dus alweer goederenvervoer mogelijk.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers