Gouverneur achter de knoppen

Nieuws

13 juli 2016

In het holst van de nacht mocht commissaris van de Koning / gouverneur Theo Bovens van de provincie Limburg voor één keer achter de knoppen zitten op de verkeersleidingspost in Maastricht. Onder toezicht mocht hij de overweg bij station Roermond bedienen.

De gouverneur draait deze week de hele week nachtdienst om te ervaren wat het betekent om in een ander ritme actief te zijn. “Maar ook om waardering te uiten voor al degenen die onze economie draaiend houden of zorgen voor zekerheid en veiligheid in de nachtelijke uren.”, aldus de gouverneur op Facebook. En laat dat nou precies zijn wat we bij het spoor doen. Zeven dagen in de week, 24 uur per dag zorgen voor een betrouwbaar en veilig spoor. 

Overweg Roermond 

De overweg in Roermond die de gouverneur gisteravond mocht bedienen, wordt op afstand bediend vanuit de post in Maastricht met behulp van cameratoezicht. Reden is dat de overweg 7 sporen beslaat. Oversteken kan dan lang duren en uit veiligheidsoverwegingen houden we daar toezicht op. 

#Nachtwerk 

Na het bezoek aan de post, nam de gouverneur ook nog een kijkje bij de collega’s van Nedtrain. Hier mocht hij helpen bij een onderhoudsbeurt van een trein en maakte hij kennis met de mensen die ’s nachts de treinen schoonmaken. Meer nieuws en leuke foto’s over het #nachtwerk van de gouverneur vind je op de Facebookpagina van de provincie

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers