Groen licht voor de Jeugdvakantieweek in Vught

Nieuws

29 mei 2019

De Jeugd Aktief Stek (de JAS) aan de Van Miertstraat in Vught blijft behouden. Aanvankelijk leek het erop dat het clubgebouw moest verhuizen voor het spoorproject in Vught, maar gelukkig wisten ProRail, de gemeente en Jeugd Aktief dit te voorkomen. Dat betekent niet alleen dat de activiteiten in de Van Miertstraat gewoon door kunnen gaan, maar ook ‘groen licht’ voor de populaire jaarlijkse Jeugdvakantieweek.

Een poos leek het erop dat Jeugd Aktief zijn geliefde stek zou moeten verlaten. Door het werk aan het spoor zou de doorgang langs het pand smaller worden. Daardoor zouden de garages van de buren onbereikbaar worden en – nog belangrijker – de hulpdiensten het clubgebouw niet meer kunnen bereiken. Een goed alternatief was er niet voor het JAS. Een intensieve samenwerking tussen Jeugd Aktief, ProRail en de gemeente Vught had resultaat: Jeugd Aktief kan blijven.

 

Wat gaat er gebeuren?
Een deel van de voorgevel wordt verplaatst. Daarnaast maken we het gebouw aan de zijkant bereikbaar voor de hulpdiensten. Wethouder van Woesik heeft aangegeven blij te zijn met de oplossing: “Samen laten we zien dat we met inzet en flexibiliteit een mooi resultaat kunnen halen. Terrein én garages blijven bereikbaar en het thuishonk van Jeugd Aktief blijft het bruisend middelpunt van heel veel jong plezier.”

 

Omgevingsmanager Aletta Blok van ProRail: “Het lijkt simpel, maar het vinden van een passende oplossing voor iedereen had nog heel wat voeten in aarde. We zijn dan ook extra blij dat het gelukt is en dat dit het gevolg is van een constructieve samenwerking. We willen namelijk het liefst samen met de direct betrokkenen tot een goed resultaat komen.”

 

Jeugd Aktief
Ook Coen Hamers van Jeugd Aktief is tevreden: “Voor onze vrijwilligersorganisatie die jaarlijks met 600 vrijwilligers voor 1200 kinderen de Vughtse kindervakantieweek organiseert, is dit een geweldige oplossing. Onze vrijwilligers kunnen door en de toekomst van de Jeugdweek is veilig!”

 

Feestje
Op zaterdag 25 mei bezegelden Jeugd Aktief, ProRail en de gemeente Vught de gemaakte afspraken in een convenant. Het behoud van de Jeugd Aktief Stek aan de Van Miertstraat ging gepaard met een feestelijke gebeurtenis met veel vrijwilligers: de opening van de inschrijving voor de Jeugdvakantieweek.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers