Groene autotunnel in Bunnik open

Nieuws

17 december 2015

ProRail is van het spoor toch? Waarom vieren we dan de opening van een autotunnel? Dat zit zo: autowegen kruisen het spoor gelijkvloers op een overweg. Maar om het autoverkeer beter te laten doorstromen heb je liever een tunnel onder het spoor door. Dat is ook een stuk veiliger.

Groen bouwen

Op vrijdag 18 december gaat de nieuwe autotunnel in Bunnik open. Een duurzaam bouwproject, met veel 'groene' elementen. Denk aan LED-verlichting, hergebruikt beton en gebruik van groene stroom. Ook het bijenhotel levert een 'bij'drage aan een duurzame toekomst. In het nieuwe geluidsscherm kunnen kleine dieren schuilen. Alles bij elkaar is het gelukt om de milieubelasting van de bouw met 25 procent te reduceren.

Tunnels open, overweg dicht

Als we ook de fiets- en voetgangerstunnel hebben geopend, in het voorjaar van 2016, kan de overweg "Groeneweg" definitief dicht. Bij het station Bunnik kunnen reizigers straks gebruik maken van nieuwe liften. Op donderdag 17 december vierden we alvast dat autotunnel open gaat.

 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers