Groene perronkappen voor nieuw station Amsterdam Zuid

Nieuws

6 juni 2017

Amsterdam Zuid is een druk station, weten vooral de forenzen. En dat blijft voorlopig zo. In de toekomst wordt het met minstens 250.000 reizigers - meer dan het drievoudige van het huidige reizigersaantal - het op een na grootste station van Amsterdam. In het kader van project Zuidasdok wordt het station uitgebreid en vernieuwd tot een volwaardige openbaar vervoer terminal. Met het gebruik van groene perronkappen worden station en omgeving straks van bovenaf gezien een groen geheel.

Verbindingsschakel

Het te vernieuwen station Amsterdam Zuid wordt geïntegreerd in een groene omgeving. Ter hoogte van het station gaat de rijksweg A10 via een tunnel ondergronds. Daarboven ontstaat nieuwe stedelijke ruimte waar veel groen terugkomt. Zuidplus, de aannemer die is geselecteerd voor het omvangrijke project Zuidasdok, heeft hier een goede invulling aan gegeven, onder andere door ook de perronkappen van groene daken te voorzien. Jeroen Rimmelzwaan, als projectmanager vanuit ProRail aangesloten bij Zuidasdok:  “Dit station wordt geen iconisch gebouw zoals station Arnhem of Breda. Het zal zich vooral  onderscheiden door de mooie inpassing, als verbindingsschakel tussen de wijken aan beide zijden van het station, maar ook tussen oost en west”.

Zuidasdok

In het kader van project Zuidasdok wordt het station uitgebreid en vernieuwd tot een volwaardige openbaar vervoer terminal met veel ruimte en comfort voor de reiziger. In 2019 gaat het project van start en in 2028 moet de verbouwing  zijn afgerond.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers