Grondverbetering noodzakelijk in Hurdegaryp en Buitenpost

Nieuws

14 juli 2020

Tussen Leeuwarden en Buitenpost rijden tot en met zondag 19 juli geen treinen, maar bussen. Het vernieuwen van het spoor kost meer tijd omdat de ondergrond op een aantal plaatsen moet worden verstevigd. Dat is het gevolg van zware regenval volgend op een droge periode.

Tijdens het vernieuwen van het spoor met zware machines werd de afgelopen dagen duidelijk dat de ondergrond van het spoor op een aantal plekken aan het verzakken is. Als treinen met hoge snelheid over het spoor rijden, moet het spoor er strak bij liggen. Dat is wel zo comfortabel en veilig. Dit betekent dat de ondergrond op meerdere locaties wordt verstevigd. De planning van de werkzaamheden is daarop aangepast. 

Spoorvernieuwing

In opdracht van ProRail werkt aannemer Strukton van 10 tot en met zondag 19 juli 24 uur per dag aan het spoor tussen Hurdegaryp en Buitenpost. We vernieuwen de sporen over een lengte van 15 kilometer. Ook vernieuwen we zes overwegen en drie wissels. 

Reisadvies

Tot en met zondag 19 juli rijden er geen treinen, maar bussen tussen Leeuwarden en Buitenpost. Wij raden reizigers altijd om ruim voor vertrek een reisplanner te raadplegen voor het beste advies. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers