Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Groot onderhoud op station Arnhem Velperpoort van 10 t/m 19 augustus

Nieuws

24 juli 2020

Station Arnhem Velperpoort krijgt een flinke opknapbeurt. Van maandag 10 tot en met woensdag 19 augustus werkt ProRail op station Arnhem Velperpoort. In deze periode rijden er bussen in plaats van treinen tussen Arnhem Centraal en Zevenaar en tussen Arnhem Centraal en Dieren. Station Arnhem Velperpoort krijgt een flinke opknapbeurt. Vanaf 19 augustus 17:00 uur stoppen en vertrekken er weer treinen vanaf het vernieuwde station Arnhem Velperpoort.

Station Arnhem Velperpoort klaar voor de toekomst

Station Velperpoort behoort tot ‘de collectie’ – stations met een bijzonder historisch/architectonisch karakter. Deze stations hebben een beschermde status (vergelijkbaar met een monumentstatus), waarbij het oorspronkelijke karakter behouden moet blijven. 

Het in 1988 gebouwde stationsgebouw van Arnhem Velperpoort is aan vervanging toe. De perrons worden volledig vernieuwd en verbreed. De nieuwe perrons liggen straks op dezelfde hoogte als vloer van de trein, waardoor in- en uitstappen makkelijker wordt. Er komen nieuwe, duurzame, houten bankjes. En de wachtruimtes worden aangepast. Dit alles met behoud van de architectonische kwaliteit. Beide perrons krijgen een transparante lift. De transparante liften maken het station nog toegankelijker en zorgen voor een open, veilige uitstraling. 


Werkzaamheden 10 t/m 19 augustus

In de periode van 10 t/m 19 augustus voert aannemer Van Spijker BV in opdracht van ProRail meerdere werkzaamheden uit op en rondom het station. Naast de perronvernieuwing past de aannemer ook het spoortalud (spoordijk) aan. Met behulp van grote kranen worden de perrondelen geplaatst. Ook plaatst de aannemer nieuw stationsmeubilair, duurzame led-verlichting en een nieuw omroepsysteem. Bovendien worden de wachtruimtes van het station aangepast.


Afsluiting Sonsbeeksingel 7 tot en met 22 augustus

Om met name de werkzaamheden aan de perrons goed uit te kunnen voeren is het noodzakelijk om de Sonsbeeksingel af te sluiten. Dit gebeurt in de periode van 7 tot en met 22 augustus.

Gevolgen voor het treinverkeer

Tussen 10 en 19 augustus rijden er geen treinen tussen Arnhem en Dieren en tussen Arnhem en Zevenaar. De treindienst tussen Zevenaar en Doetinchem is aangepast. De treinen stoppen dus niet op station Arnhem Velperpoort. De vervoerders zetten bussen in. Check daarom voordat je op reis gaat de reisplanner. Op 19 augustus om 17:00 uur wordt het nieuwe station in gebruik genomen en rijden de treinen weer volgens de dienstregeling.

 

 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers