Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Groot onderhoud tussen Doetinchem en Winterswijk

Nieuws

31 mei 2024

Tussen Doetinchem en Winterswijk wordt in drie perioden groot onderhoud aan het spoor gepleegd. De eerste periode is van zaterdag 29 juni tot en met woensdagochtend 10 juli. In alle gevallen werkt aannemer Swietelsky dag en nacht door en is er geen treinverkeer mogelijk. Arriva zet bussen in.

Drie treinvrije perioden

Omdat de technische levensduur is verstreken, is het spoor toe aan groot onderhoud en complete vervanging. Zo zorgt ProRail dat treinen veilig en betrouwbaar kunnen blijven rijden. De aannemer werkt in drie perioden. Dan rijden er geen treinen.

  • Van zaterdag 29 juni tot en met woensdagochtend 10 juli wordt gewerkt in de gemeenten Doetinchem, Oude IJsselstreek en Aalten.
  • Van zaterdag 10 tot en met zondag 11 augustus werken we in dezelfde gemeenten.
  • Van zaterdag 9 tot en met zondag 17 november wordt er gewerkt in gemeente Winterswijk.

Volledig vernieuwd spoor

Het hele spoor tussen Doetinchem en Winterswijk wordt volledig vernieuwd. Dat betekent nieuwe rails, dwarsliggers, ballastgrind, wissels en kabels en leidingen over ongeveer vijftien kilometer spoor. Ook vernieuwt de aannemer diverse overwegen met nieuwe betonplaten en verscheidene wissels met wisselverwarming in Varsseveld en Aalten. Op verschillende locaties komen nieuwe hekwerken.

In de week voor 29 juni voert Swietelsky langs het spoortraject voorbereidende werkzaamheden uit. De aannemer richt bouwdepots in voor de opslag van spoormaterialen en plaatst bouwketen.

Wegomleidingen

Door de omvang van dit werk, zet Swietelsky een lange werktrein in. Dat betekent dat enkele overwegen diverse dagen afgesloten worden. Met gele borden worden wegomleidingen en transportroutes aangegeven die met betrokken gemeenten en provincie Gelderland zijn afgesproken.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers