Grootschalige werkzaamheden tussen Elst en Tiel

Nieuws

21 mei 2024

Aannemer Swietelsky voert in opdracht van ProRail werkzaamheden uit op het spoor tussen Elst en Tiel. Het werk wordt in twee perioden uitgevoerd in de gemeenten Overbetuwe en Neder-Betuwe. De eerste werkzaamheden zijn gepland vanaf zaterdagavond 1 tot en met zondag 16 juni. In beide perioden werkt de aannemer dag en nacht door en is er geen treinverkeer mogelijk. Arriva zet bussen in om reizigers te vervoeren.

Verschillende werkzaamheden

Vanwege het verstrijken van de technische levensduur is het spoor toe aan groot onderhoud en complete vervanging. Zo zorgt ProRail dat de treinen veilig en betrouwbaar kunnen blijven rijden. De eerste periode is van zaterdag 1 tot en met zondag 16 juni, de tweede van zaterdag 16 tot en met zondag 24 november.

Het ballastgrind en de dwarsliggers van het hele spoor tussen Elst en Kesteren (circa 15 kilometer dubbelspoor) wordt volledig vernieuwd. Ook vernieuwt de aannemer diverse overwegen met nieuwe betonplaten. Tussen Tiel en Elst wordt ook de treinbeveiliging vervangen met nieuwe kabels en leidingen.

Perrons vernieuwd

Om de hinder voor treinreizigers zoveel mogelijk te beperken, zijn ook andere werkzaamheden aan de treinvrije periode toegevoegd. Zo worden de perrons op de stations Opheusden, Zetten-Andelst en Kesteren vernieuwd. Ook de keerwanden en bestrating op stations Opheusden en Kesteren krijgen een opknapbeurt.

Vanwege de projectomvang zet Swietelsky een lange werktrein in. Dat betekent dat enkele overwegen diverse dagen afgesloten zullen worden. Met gele borden worden wegomleidingen en transportroutes aangegeven die met betrokken gemeenten en provincie Gelderland zijn afgesproken.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers