Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Grootscheepse spoorvernieuwingsoperatie in het Gooi

Nieuws

1 juli 2019

Van zaterdag 3 augustus tot en met zondag 25 augustus gaan we flink aan de slag op het spoor rond station Naarden-Bussum. We vernieuwen sporen over bijna vier kilometer zodat treinen in de toekomst sneller kunnen rijden. Maar dat is lang niet alles. In de animatie is goed te zien wat we in 23 dagen allemaal gaan doen.

Bekijk: Naarden-Bussum toe aan spoorvernieuwing

Heel veel verbeteringen rond Naarden-Bussum

In een periode van 23 dagen werkt ProRail in augustus aan diverse spoorverbeteringen in het Gooi. Het spoor, de seinen en de bovenleiding worden vernieuwd. Twee overwegen worden smaller gemaakt, wat veiliger is. Een groot aantal wissels wordt verwijderd. Er komen ook twee nieuwe wissels bij. Perrons op het station worden beter ingericht. Er komt een nieuwe entree. We bouwen bovendien een nieuwe onderdoorgang bij het Naardermeer, heel handig voor wandelaars en fietsers. Voor dieren komen er nieuwe faunapassages, zodat ook zij het spoor veilig kunnen oversteken. Alles bij elkaar een beste klus, waar we in augustsus dag en nacht met honderden mensen aan werken.

Cijfers op een rijtje

De spoorvernieuwing is een logistieke puzzel, want we gaan veel materiaal aan- en afvoeren. Denk aan:

  • 20.000 ton spoorgrind
  • 7 kilometer bovenleidingsdraad
  • 3,5 kilometer spoor
  • 243 kilometer kabel
  • 1 nieuw relaishuis
  • 3 relaishuizen weghalen
  • 18 wissels verwijderen
  • 2 nieuwe wissels aanleggen

Ook spooronderhoud bij Weesp, dus check de Reisplanner

Van woensdag 14 augustus tot en met zondag 25 augustus gaan we ook aan de slag met onderhoud van het spoor bij het naastgelegen station Weesp. Daar vernieuwen we onder meer 11 wissels. De werkzaamheden rond Naarden-Bussum en Weesp hebben tot gevolg dat zeer beperkt treinverkeer mogelijk is. Check daarom vóór vertrek de Reisplanner van NS. 

Meer zomerwerkzaamheden

ProRail gaat op meer plaatsen aan het werk deze zomer. Meer weten? Kijk dan op onze speciale pagina over zomerwerk.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers