Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Grote schade bij station Rhenen na waterleidingbreuk

Nieuws

2 mei 2018

In een waterleiding van Vitens is woensdagochtend een spontane breuk ontstaan. Wateroverlast heeft vervolgens grote schade veroorzaakt aan het spoor en het perron van station Rhenen. Vanwege de omvangrijke herstelwerkzaamheden konden er woensdag 2 mei geen treinen rijden tussen Veenendaal Centrum en Rhenen. Inmiddels is de schade herstel.

Grote schade

De schade aan het spoor en perron van station Rhenen is groot. De flinke hoeveelheid water, wat door de waterleidingbreuk vrijkwam, heeft de ballast van het spoor verschoven en vervuild. Hierdoor ligt het spoor niet meer stabiel. Daarnaast zijn er delen van het perron verzakt, bomen omgevallen en is er veel zand op het spoor terechtgekomen.

Door een gesprongen #waterleiding van @Vitens is er in #Rhenen een grote hoeveelheid zand over het spoor gespoeld en is er ballast weggespoeld. Hierdoor is er geen treinverkeer mogelijk tussen #Rhenen en #Veenendaal @ProRail #incidentenbestrijding pic.twitter.com/HgfZfBU0Au

— OvDRail_Jan (@OvDRail_Jan) 2 mei 2018

Omvangrijke herstelwerkzaamheden

Aannemers ASSET Rail en Dura Vermeer hebben keihard gewerkt om de grote schade te herstellen. Aanvankelijk zou dit tot donderdagochtend 10.30 uur duren, maar door goed werk van beide aannemers was dit woensdagavond al voltooid.

Reisinformatie

Voor actuele reisinformatie kun je de reisplanner van je vervoerder raadplegen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers