Grote schilderbeurt voor perronkap station Amsterdam Amstel

Nieuws

31 juli 2017

Station Amsterdam Amstel krijgt een grote schilderbeurt. De houten plafonds en de staalconstructie van de monumentale spoorkap worden teruggebracht in de oorsponkelijke, historische kleuren. Tien schilders zij hier non-stop mee bezig. Vrijdag 28 juli zijn zij hiermee gestart. De schilders nemen 11.150 vierkante meter staal en 5.825 vierkante meter hout onder handen. In totaal gebruiken ze zo’n 4.500 liter verf.

Wanneer?

De werkzaamheden aan de stationskap vinden voornamelijk ’s nachts  en in het weekend plaats. De overlast voor reizigers en omwonenden valt mee. De schilders zijn vrijdag 28 juli om 23.00 uur begonnen. Zij werkten door tot maandagmorgen 31 juli, om 07.00 uur, toen de treinen weer konden rijden. 

Kleuronderzoek

Station Amsterdam Amstel is gebouwd in 1939 door architect Schelling. Voorafgaand aan de schilderwerkzaamheden is uitvoerig kleurenonderzoek gedaan door een bureau, gespecialiseerd in cultureel erfgoed. Daarbij zijn onder andere oude verflagen blootgelegd en historische foto’s gebruikt. De oorspronkelijke kleuren zijn sterk afwijkend van de kleuren zoals die tot nu op het station te zien zijn.  

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers