Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Grote spoorvernieuwing bij Leiden Centraal begint

Nieuws

17 augustus 2018

Vrijdag 17 augustus 2018 zijn ProRail en aannemer Strukton begonnen met een grote vernieuwing van het spoor rond Leiden Centraal. De werkzaamheden duren tot en met zondag 19 augustus.

Strukton vernieuwt dit eerste weekend zeven wissels en bijbehorend spoor. De totale vernieuwingsoperatie neemt meer dan twee jaar in beslag en eindigt in 2020. Het zwaartepunt ligt in het voorjaar van 2019, wanneer we drie weken achter elkaar aan het spoor bij Leiden werken. De treinen blijven dan wel zo veel mogelijk rijden.

Vernieuwing spoornet

ProRail werkt continu aan vernieuwing en verbetering van het spoor, zodat het betrouwbaar, veilig en goed berijdbaar blijft voor reizigers- en goederenvervoer. De komende twee jaar vernieuwen we daarom het gehele spoornet op en rondom Leiden Centraal. We vervangen 55 wissels, halen 28 wissels weg en vernieuwen over een lengte van twee kilometer alle rails, dwarsliggers en ballast (spoorgrind).

Daarnaast werken we hard aan een treinreis zonder obstakels, zodat iedereen zelfstandig met de trein kan reizen, ook mensen met een functiebeperking. We passen we de ligging van de sporen aan ten opzichte van de perrons. De perrons komen daardoor op gelijke hoogte met de vloer van (nieuwe) treinen. Dat maakt instappen makkelijker.

Wat betekent dit voor reizigers?

De werkzaamheden hebben gevolgen voor het treinverkeer. Afhankelijk van de dag en het traject kunnen reizigers omreizen of gebruik maken van vervangend busvervoer. Houdt rekening met extra reistijd. We adviseren voor vertrek de reisplanner te raadplegen voor het meest actuele reisadvies op www.ns.nl (link is external) of via de app van NS.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers