Happy Diversity Day

Nieuws

3 oktober 2023

Vandaag is het Diversity Day. Deze nationale feestdag is er om het gesprek te openen over diversiteit en inclusie op de werkvloer. Ook ProRail en NS doen hier weer aan mee. We zijn aanwezig op station Rotterdam Centraal, waar de hele dag activiteiten zijn die in het teken staan van diversiteit en inclusie.

Activiteiten in Rotterdam

Waar we vorig jaar in Utrecht waren, zijn we dit keer aanwezig in Rotterdam. De hele dag door zijn er activiteiten rondom diversiteit en inclusie. De dag wordt geopend door Wouter Koolmees, CEO NS, en onze eigen CEO John Voppen. Zij starten Diversity Day door de expositie #Ikbenkunst te openen met en van Nicky do Rosario. Nicky do Rosario maakte verschillende portretten geïnspireerd door de controverse die ontstond na de onthulling van het beeld  Moments Contained van kunstenaar Thomas J Price.

Regiodirecteur van Regio Randstad zuid Helga Cuijpers neemt om 09:00 uur het stokje van John Voppen over en schuift aan bij een van de dialoogtafels. Gedurende de dag zijn er optredens met dans en ‘spoken word’.

 

Verschillen maken ons sterker

Het spoor en de stations zijn voor iedereen. Als beheerder van dat spoor staan wij dan ook midden in de samenleving. Een samenleving waarin iedereen unieke talenten, eigenschappen en vaardigheden heeft. Die verschillen maken ons sterker en krijgen bij ProRail volop de ruimte. Als je voor de volle 100 procent jezelf kunt zijn, dan presteer je beter. Je bent creatiever en ervaart meer werkgeluk. En daar worden we allemaal beter van. Zo’n werkgever willen we zijn en iedere dag leren we hoe het beter kan.

 

Diversiteit en inclusiviteit bij ProRail

Het hele jaar door investeren we in diversiteit en inclusiviteit. Dit doen we bijvoorbeeld door te leren van elkaar, ruimte te geven voor het delen van persoonlijke ervaringen en het bijeen brengen van netwerken . Zo is er Trainbow, het netwerk voor LHBTIQ+-medewerkers in de spoorsector. Ook hebben we netwerken voor vrouwen, jonge ProRailers, collega’s met een verschillende culturele achtergrond en collega's die bijvoorbeeld door een beperking of chronische ziekte faciliteiten nodig hebben in het werk. Daarnaast hebben we een neurodiversiteitsnetwerk voor iedereen die op zijn eigen manier omgaat met prikkels en informatie.

Regelmatig organiseren we bijeenkomsten, activiteiten en evenementen om ons inclusieve vermogen verder te versterken. Uiteraard staan we ook stil bij nationale en internationale themadagen. Zo worden we ons steeds meer bewust van de verschillende onderwerpen op het gebied van diversiteit. Zo helpen we samen (onbewuste) vooroordelen, labels en uitsluiting de wereld uit.

Vandaag vieren we de verschillen en wensen we iedereen een Happy Diversity Day!

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers