Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Hè hè, lekker zitten op het 75e station

Nieuws

22 mei 2018

Wist je dat ProRail er ook voor zorgt dat je lekker kunt zitten op het station? We zetten binnenkort nieuwe houten banken neer op het 75e station. Onder het motto: zitten is meer dan wachten.

Op 186 stations in Nederland vervangt ProRail de draadstalen zwarte banken voor houten banken. Dat zit een stuk beter, warmer en ruimer. Van de oude banken kreeg je een 'grill in je bil'. Dat is op veel stations al verleden tijd. Op .. juni starten we met het 75e station, op de Flevolijn. Daarna volgen .... In 2020 zijn we klaar. Dan kan iedereen prettig wachten.

Zitten is meer dan wachten

Een publieke ruimte is aantrekkelijk en uitnodigend wanneer er voldoende comfortabele plekken zijn om te zitten. Zitten is meer dan wachten. Het is ook kijken en praten, nog even lezen of werken, iets eten of drinken. Ontmoetingsplek, werkplek of zitplaats in de zon: reizigers kiezen zelf hun plek en zithouding. De stalen banken die nu op de stations staan zijn aan vervanging toe, daarom plaatst ProRail op 200 stations duurzame hardhouten banken. De banken zijn gemaakt van gecertificeerd FSC hout. Deze banken staan op de perrons, maar ook in wachtruimtes en in de stationshallen.

Meer zitcomfort

Houten bankjes bieden meer zitcomfort. Ze zijn minder koud en hebben een betere ergonomie. Daarnaast ogen ze vriendelijker. Ook zijn ze groter; minimaal 6 zitplaatsen in plaats van maximaal 3.  Door behandeling met een speciale coating zijn de banken beschermd tegen allerlei weersomstandigheden. Het materiaal van de oude bankjes wordt hergebruikt

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers