Held Nijmegen in de schijnwerpers

Nieuws

23 mei 2017

Youri uit Nijmegen duwde net op tijd een vrouw in haar scootmobiel van een overweg in Nijmegen. ProRail feliciteert hem met zijn heldendaad!

Scootmobiel

Youri komt uit school rond de klok van 3 in de middag als hij de overweg nadert. Hij is bijna thuis en het is rustig op dat tijdstip. De bellen rinkelen en de bomen beginnen te dalen als hij opeens midden op het spoor een vrouw met haar scootmobiel stil ziet staan. Tot overmaat van ramp is de trein al in het zicht. In een fractie van een seconde besluit hij onder de bomen door te duiken en de vrouw te gaan helpen.

Getraind

Hij rent naar de vrouw toe die verdwaasd om zich heen kijkt en niets kan doen: ze krijgt haar voertuig niet meer aan de praat en de wielen staan volledig geblokkeerd. Als een razende begint Youri te duwen. De adrenaline schiet door zijn lijf. Uit alle macht schuift hij de mevrouw met voertuig en al van het spoor. Naar eigen zeggen te vergelijken met een bankdruk van 200 kilo. Zelfs voor hem als getrainde sporter is het haast teveel, maar hij geeft niet op.

Spierpijn

En het lukt hem ter nauwernood: vlak na zijn ultieme push flits te trein op enkele centimeters achter hen langs. Het is gelukt! Maar wat een krachtsinspanning! Nog dagenlang voelt hij de spierpijn in zijn been. De trein komt enkele tientallen meters verderop tot stilstand. De dolgelukkige machinist komt naar Youri toe en bedankt hem opgelucht voor wat hij voor elkaar heeft gekregen. 

Felicitaties

ProRail zocht Youri gisteren in Nijmegen op om hem en zijn familie te bedanken voor zijn ingrijpen en zijn verhaal van de week ervoor op de overweg te horen. Directeur communicatie Wieneke Buurman overhandigde hem onder andere bloemen en een bioscoopbon. Diverse media brachten de felicitaties in beeld. Bovendien is hij uitgenodigd voor een speciale ontvangst bij ProRail. Ook bezocht ProRail de vrouw, die ontzettend dankbaar was voor haar redder. Youri: 'ik hoop haar binnenkort nog weer eens op te zoeken'.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers