Helden van de nacht 5: Zo vader, zo zoon

Nieuws

Gepubliceerd op 9 juli 2019 - Laatste update: 16 augustus 2020 15:42 uur

Om zoveel mogelijk storingen te voorkomen moet het Nederlandse spoor goed onderhouden worden. Dit is een klus voor onderhoudsaannemers, die door ProRail worden ingehuurd. Vaak werken zij in de nachtelijke uurtjes, om de hinder voor reizigers zoveel mogelijk te beperken. Hoog tijd om Nederland eens te laten zien wie er ‘s nachts het drukst bereden spoor van Europa in topconditie houden. Kijk mee naar vijfde aflevering van Helden van de Nacht.

Bekijk: Helden van de nacht #5: Geoffrey, Teus en Niels

Werkzaamheden in beeld

De afgelopen maanden kregen camerateams een unieke kans om mee te gaan met de spooraannemers Swietelsky Rail, VolkerRail, BAM Infra en Strukton Rail. Hieruit is de zesdelige videoserie ontstaan. In aflevering vijf zie je monteur seinwezen Niels van VolkerRail die wordt opgepiept voor een wisselstoring. Ook gaan we mee op pad met vader Teus en zijn zoon Geoffrey van Swietelsky die allebei én samen als monteur energievoorziening werken.

Waardering

Met de videoserie spreekt ProRail de waardering uit voor de medewerkers van alle spooraannemers die dag en nacht en door weer en wind klaarstaan voor het Nederlandse spoor, voor vervoerders, verladers en natuurlijk de treinreizigers. Een ode aan onze 'helden van de nacht'! 

Meer over:

Meer nieuws

Wat is ERTMS?

Treinen veilig en sneller laten rijden, ook de grens over. Dat is wat we doen met de invoering van ERTMS. Bekijk de nieuwe video hierover.

Bekijk de video

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers