Helft werk Willemsspoortunnel zit erop

Nieuws

19 december 2016

De helft van het werk aan spoor en perrons rond de Willemsspoortunnel in Rotterdam zit erop. Het resultaat: mooie nieuwe perrons op Rotterdam Zuid en Blaak en een fonkelnieuw spoor. Nu gaan we even uithijgen. Begin volgend jaar gaan we verder.

Na het werk van 3 tot en met 18 december, werken we van 7 t/m 22 januari aan de andere helft van de Willemsspoortunnel. De sporen en de bovenleiding in en rondom de Rotterdamse spoortunnel zijn aan vervanging toe. Zo voorkomen we storingen. Ook worden de perrons op station Rotterdam Blaak en station Rotterdam Zuid verlaagd: de eerste perrons in december, de rest in januari. Reizigers kunnen daardoor in de toekomst makkelijker gelijkvloers de trein in stappen.

Planning

Samen met reizigers- en goederenvervoerders kijken we jaarlijks naar geschikte momenten om aan het spoor te werken. Om veilig en betrouwbaar treinen te laten rijden is het immers noodzakelijk het spoor bij tijd en wijle te onderhouden en te vernieuwen. Bij het zoeken naar geschikte momenten houden we met allerlei zaken rekening. Zo kunnen we niet overal tegelijk aan het spoor werken, houden we rekening met grote werkzaamheden op de snelwegen en met grote evenementen.

Treinreizigers moeten van 7 t/m 22 januari rekening houden met vertraging. Zie www.ns.nl/treinverkeerrotterdam voor reisadvies van de NS.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers