Herfstcampagne ProRail vernieuwt weer van start

Vandaag staat in dagblad Metro een advertentie van ProRail met een overzicht van de spoorvernieuwingen tijdens de herfstvakantie. Met deze advertentie informeren wij reizigers, zodat zij straks niet voor verrassingen komen te staan. Wij adviseren reizigers om kort voor vertrek de reisplanner te checken.
ProRail vernieuwt advertentie herfst 2016

We gebruiken in overleg met vervoerders en reizigersverenigingen de vakantieperioden (en weekenden) om aan het spoor te werken, omdat er dan minder mensen met de trein gaan. Om reizigers goed te informeren over alle werkzaamheden en de gevolgen ervan, voert ProRail sinds voorjaar 2013 de publiekscampagne “ProRail vernieuwt”. Deze campagne legt in woord en beeld uit waar, waarom en hoe we sporen en stations vernieuwen.

Advertenties en posters

Met advertenties in dagblad Metro en in regionale en lokale kranten informeren wij reizigers de komende weken over onze herfstwerkzaamheden. Op de stations, aan de trajecten waar gewerkt wordt tijdens de herfstvakantie, hangen posters met daarop meer informatie.

Digitaal

Reizigers op een perron of in de trein zijn vaak druk bezig met hun telefoon. Daarom zijn alleen krantenadvertenties en posters op de stations niet voldoende om alle reizigers met de juiste informatie te bereiken. Met gebruik van location based advertising (voor smartphones) plaatsen we korte filmpjes op veel bezochte sites als NU.nl, Facebook, Funda, Buienradar, Marktplaats, YouTube en Telegraaf om ook via die weg reizigers te informeren. Daarnaast adverteren we op de 9292 app.

Kijken terwijl je wacht

Op de perrons van Utrecht Centraal, Amsterdam Zuid WTC, Leiden, Rotterdam Centraal, Eindhoven, Zwolle en ‘s Hertogenbosch en in de stationshal van Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Amsterdam Bijlmer Arena, Amersfoort, Eindhoven en Breda vertonen wij via RailTV korte filmpjes met uitleg van de werkzaamheden in de herfstvakantie.

Waar werken we in 2016 nog meer?

Tijdens deze herfstvakantie vernieuwen we het spoor op de volgende trajecten: Zutphen – Winterswijk, sporen rondom Utrecht Centraal, Beverwijk – Uitgeest, Alphen a/d Rijn – Leiden en op het traject Eindhoven – Venlo. Wil je weten wat we daar precies gaan doen en wanneer we nog meer aan het werk zijn? Op deze kaart vind je alle werkzaamheden, ook voor de komende tijd. Zo kun je je treinreis goed voorbereiden.
 

 

Gepubliceerd op