Herfstvakantie: spoorwerk tussen Zutphen - Winterswijk

Nieuws

7 oktober 2016

ProRail gaat in de herfstvakantie van 15 tot en met 23 oktober flink aan de slag met grootschalige onderhoudswerkzaamheden tussen Zutphen en Winterswijk.

Combineren

In de komende werkzaamheden combineren we een aantal klussen. We werken bijvoorbeeld aan het spoor én aan overwegen. Het voordeel daarvan is dat we niet voor elke aparte klus het spoor buiten dienst hoeven te stellen. Reizigers ondervinden op deze manier zo min mogelijk overlast.

Vorden-Ruurlo

Wat gaan we allemaal aanpakken? Tussen station Vorden en de Vordenseweg (N319) in Ruurlo vernieuwen we het spoor. De ballast (spoorgrind), dwarsliggers (bielzen) en spoorstaven worden hierbij vervangen. Dergelijke grootschalige werkzaamheden worden ongeveer eens in de dertig jaar uitgevoerd. Ook vernieuwen we op dit traject een tiental overwegen en werken we aan de spoorbermen. De drainage (afwatering) van de spoorbaan nemen hier meteen in mee.

Zutphen-Vorden en Lievelde en Winterswijk

Tussen Zutphen en Vorden en Lievelde en Winterswijk vernieuwen we negen overwegen. Bij de gestremde overwegen geven gele borden een omleidingsroute aan.

Bussen

Van zaterdag 15 oktober tot en met zondag 23 oktober rijden er bussen in plaats van treinen tussen Zutphen/Vorden en Winterswijk. In de weekenden gaat het om het hele traject tussen Zutphen en Winterswijk, in de tussenliggende week zijn we aan het werk tussen Vorden en Winterswijk.
 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers