Herinrichting stationsomgeving Beek-Elsloo van start

Nieuws

3 juli 2023

Op maandag 3 juli is het officiële startsein gegeven voor de herinrichting van de stationsomgeving Beek-Elsloo. De herinrichting verbetert de verkeersveiligheid rondom de overweg Stationstraat en maakt het station beter toegankelijk voor bus- en treinreizigers.

Handtekening gezet

Gedeputeerde Jasper Kuntzelaers (Provincie Limburg), wethouder Rob Schwillens (gemeente Beek), wethouder Danny Hendrix (gemeente Stein) en directeur regio Zuid Dimitri Kruik (ProRail) zetten hun handtekening onder de bestuurs- en realisatieovereenkomsten. NS Stations en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ondertekenden hun realisatie- respectievelijk bestuursovereenkomst al eerder.   

Veiliger en mooier

De herinrichting van de stationsomgeving bestaat uit twee delen: de overweg in de Stationstraat wordt veiliger gemaakt en de directe omgeving van het station krijgt een flinke opwaardering.

Aan de Steinse zijde wordt een stationstoegang gemaakt met bijbehorende voorzieningen zoals fietsenstallingen, parkeren en Kiss & Ride. Aan de kant van Beek wordt het voorplein helemaal vernieuwd met deze zelfde voorzieiningen en worden ook de busvoorzieningen vernieuwd. 

 • Regiodirecteur Dimitri Kruik (ProRail), gedeputeerde Jasper Kuntzelaers (provincie Limburg), wethouder Rob Schwillens (gemeente Beek), wethouder Danny Hendrix (gemeente Stein)
  Regiodirecteur Dimitri Kruik (ProRail), gedeputeerde Jasper Kuntzelaers (provincie Limburg), wethouder Rob Schwillens (gemeente Beek), wethouder Danny Hendrix (gemeente Stein)
 • De handtekeningen worden gezet
  De handtekeningen worden gezet

Planning

Om alle projectonderdelen met zo min mogelijk overlast voor omwonenden en reizigers uit te voeren, ziet de planning als volgt uit:  

 • Q4 – 2023 - Start voorbereidende werkzaamheden: kabels en leidingen worden verlegd aan beide zijdes.
 • Q1 – 2024 - Start aanleg nieuwe voorzieningen aan Steinse zijde.
 • Medio 2024 - Start werkzaamheden aanleg keerlus aan de Beek-zijde. Halteplaatsen busvervoer en de toegang tot het perron worden tijdelijk verplaatst. Na afronding keerlus wordt begonnen met de herinrichting van de stationsomgeving aan de zijde van Beek.
 • Q3 – 2024 - Start werkzaamheden spoorwegovergang en de wegaanpassing Steinderweg/Stationstraat.
 • Q2 – 2025 - Vernieuwde stationsomgeving Beek-Elsloo gereed

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers