Herstel treinverkeer tussen Bad Nieuweschans en Weener

Nieuws

7 juli 2016

Het treinverkeer tussen Bad Nieuweschans en Weener wordt weer mogelijk gemaakt. ProRail gaat hiervoor aanpassingen uitvoeren aan het beveiligingssysteem aan het Nederlandse deel van het traject. Aan Duitse zijde doet DB Netz enkele aanpassingen aan het spoor. Het is de bedoeling dat de trein in december dit jaar weer rijdt.

Reparatie

December afgelopen jaar voer een vrachtschip tegen de spoorbrug over de Duitse Ems bij Weener en raakte de brug zwaar beschadigd. Sinds die tijd is er geen treinverkeer mogelijk tussen Bad Nieuweschans en Leer. Arriva zet vervangende bussen in tussen Groningen en Leer, maar voor een deel van dit traject – tot aan Weener – gaan weer treinen  rijden. De reparatie van de spoorbrug gaat meerdere jaren duren. Tot die tijd blijven tussen Weener en Leer vervangende bussen rijden.

Busvervoer

Sinds december 2015 zet Arriva rechtstreekse snelbussen in vanaf Groningen naar Leer. De snelbus sluit aan op de treinen van Deutsche Bahn richting Bremen. Reizigers van de tussengelegen stations kunnen vanaf Winschoten met een vervangende bus naar Leer reizen. In de bussen zijn alle gebruikelijke vervoerbewijzen geldig, zoals een ingecheckte OV-chipkaart,  het e-ticket naar Leer of het Niedersachsen-Ticket plus Groningen. De bussen vertrekken vanaf de voorpleinen van de stations. Reizigers kunnen de dienstregeling raadplegen op arriva.nl

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers