Herstelwerk Venlo al klaar

Het spoor rond de beveiligde overweg op de Newtonweg in Venlo is woensdagochtend om 09.49 uur alweer in gebruik genomen. De prognose was gisteren dat het werk om vijf uur vanmiddag klaar zou zijn. Bij de Newtonweg vond dinsdagochtend rond 04.30 uur een aanrijding plaats tussen een goederentrein en een vrachtwagen. Hierbij vielen geen gewonden. Door het ongeval raakte een van de twee sporen tussen Deurne en Venlo zwaar beschadigd.

Sinds dinsdagochtend is er met man en macht, dag en nacht gewerkt aan het herstel van het spoor in Venlo. Eerst hebben incidentenbestrijders van ProRail de ontspoorde trein weer op het spoor gezet, zodat de trein kon worden weggesleept. Daarna is het herstelwerk begonnen. Zo zijn onder meer de bovenleidingen en het spoor gerepareerd, is de overweginstallatie vervangen en zijn nieuwe kabels en leidingen gelegd. Onze dank gaat uit naar alle spoorwerkers, waaronder de mensen van aannemer Asset Rail die dit mogelijk hebben gemaakt.

Goederenvervoer

Omdat het internationale goederenvervoer grote hinder ondervond van het ongeval is het nog beschikbare spoor dinsdagavond tussen 20:00 uur en 22:00 uur gebruikt om er goederentreinen overheen te laten rijden. Na 22:00 uur werkte de aannemer Asset Rail hard om het spoor te repareren en was er geen treinverkeer meer mogelijk. Vanaf woensdagmorgen omstreeks 5:00 uur was er weer één spoor beschikbaar en was beperkt goederen- en reizigersvervoer mogelijk. Inmiddels zijn beide sporen weer beschikbaar en wordt de treindienst weer opgestart.

Gepubliceerd op

Gerelateerde onderwerpen