Herstelwerkzaamheden aan spoor Moerdijkbrug

Nieuws

8 april 2016

Vanwege herstelwerkzaamheden aan het spoor op de Moerdijkbrug is er van woensdag 13 april tot en met vrijdag 15 april geen treinverkeer mogelijk tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe. NS is momenteel aan het bekijken welke alternatieven reizigers kunnen worden geboden. Over de HSL-brug blijven de treinen wel rijden.

Moerdijkbrug

ProRail controleert regelmatig het spoor. Tijdens een reguliere controle zijn er haarscheurtjes in de rails van de Moerdijkbrug gevonden. Deze scheurtjes kunnen op termijn voor onveilige situaties zorgen. Het is nog onduidelijk hoe de scheurtjes zijn ontstaan. Om het te kunnen herstellen is het noodzakelijk om het spoor voor treinverkeer geheel af te sluiten.

Overleg

ProRail heeft na overleg met de betrokken reizigers- en goederenvervoerders de keuze gemaakt voor bovengenoemde data. De werkzaamheden moeten voor 17 april aanstaande afgerond zijn, omdat vanaf dan de Brabantroute (met de Moerdijkbrug) als omrijdroute gebruikt zal worden voor de Betuweroute die van zaterdag 16 april tot en met zondag 16 oktober grotendeels buiten dienst wordt gesteld vanwege aanleg van het derde spoor naar Duitsland.

Reisplanner

Reis je op het traject tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe check dan voor vertrek de laatste reisinformatie op je reisplanner. ProRail betreurt de overlast voor NS, goederenvervoerders en hun klanten.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers