Herstelwerkzaamheden Lage Zwaluwe – Breda

Nieuws

26 april 2016

Tussen Breda en Lage Zwaluwe wordt vandaag een defect aan een wissel hersteld. De werkzaamheden zouden afgelopen nacht worden uitgevoerd, maar zijn uitgesteld vanwege een aanrijding met persoon.

Het defect werd gisterochtend ontdekt tijdens een inspectie aan het spoor. Om het reizigersvervoer niet te hinderen werd in eerste instantie besloten het wissel diezelfde nacht te herstellen. Dat werd geannuleerd toen er gisterenavond bij Boxtel een aanrijding met persoon plaatsvond. Als het herstelwerk niet was geannuleerd, zou het spoor op twee plekken niet beschikbaar zijn waardoor er geen goederentreinen meer van Venlo naar Rotterdam zouden kunnen rijden.

Koningsdag

In overleg met NS is besloten het wissel vandaag te repareren zodat het spoor vanavond en morgen beschikbaar is voor Koningsdag. De herstelwerkzaamheden zijn vanochtend om 09:30 uur gestart en duren naar verwachting tot 15:00 uur vanmiddag. In plaats van treinen rijden er tussen Breda en Lage Zwaluwe stopbussen. Doorgaande reizigers kunnen omreizen via Roosendaal. 

Voorbereid op reis

We adviseren reizigers voor vertrek de reisplanner te raadplegen en betreuren de overlast die reizigers hiervan ondervinden.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers