Herstelwerkzaamheden Moerdijkbrug in volle gang

Nieuws

13 april 2016

Sinds woensdagochtend 13 april voert ProRail herstelwerkzaamheden uit op de Moerdijkbrug. Reizigers kunnen gebruikmaken van bussen of omreisroutes. De HSL rijdt wel.

Preventief

Onlangs zijn er bij een reguliere controle haarscheurtjes in de rails van de Moerdijkbrug gevonden. Om precies te zijn in de lassen van de spoorstaven die essentieel zijn voor het treindetectiesysteem. De lassen worden nu preventief vervangen door ProRail. Naar verwachting zijn de werkzaamheden komende vrijdagnacht gereed.

Reizigers en omgeving

Samen met ProRail deelt NS op de stations in Zwijndrecht, Lage Zwaluwe en Dordrecht van ’s morgens zeven tot ’s avonds zeven koffie en thee met iets lekkers uit. In regionale dagbladen plaatsen wij advertenties om de reizigers te wijzen op de werkzaamheden. Ook zijn er huis-aan-huis brieven verspreid om omwonenden te informeren over de ontstane situatie.

Reisplanner

Reis je op het traject tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe check dan voor vertrek de laatste reisinformatie op je reisplanner. ProRail betreurt de overlast voor NS, goederenvervoerders en hun klanten.

 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers